(440) 474-6700
Intercontinental Development Corporation, Inc.

Hungarian Version

ALL EXPLOSIVES MANUFACTURED AND EXPORTED FROM HUNGARY ARE NOW CE CERTIFIED

ENERGIA KFT

VÁLLALATUNK TÖRTÉNETE

Az ENERGIA Kft. 1991-ben kezdte meg muködését Magyarországon. Összes termékünk bevált és költséghatékony amerikai robbanóanyaggyártási technológia felhasználásával készül. Az ENERGIA Kft. volt az elso cég a közép-európai régióban, amely megkezdte emulziós termékek gyártását és forgalmazását. Termékeinket nemcsak Magyarországon forgalmazzuk, azokat Szlovéniába, Horvátországba, Boszniába és Romániába is exportáljuk.

Az ENERGIA- PBS Kft. termékei biztosítják a legnagyobb energiát és legmagasabb fokú kozetaprítottságot a legalacsonyabb költség ráfordításával.

Számos ANFO termék szerepel választékunkban. Termékválasztékunk tartalmaz hagyományos ANFO-t, aluminiumporral adalékolt ANFO-t, különféle minoségu nehé z ANFO-t ( ANFO és emulzió elegye ) és egy különösen magas energiájú terméket, az ANFO PLUS-t.

Megrendeloinket a megkívánt megfelelo energiájú robbanóanyagjainkkal a legalacsonyabb ár mellett tudjuk kiszolgálni, minden esetben alkalmazkodva a kozet típusához és az elvégzendo munka feltételeihez.

GYÁRTMÁNYISMERTETO

Emulziós robbanóanyagaink olajréteggel körülvett kis átméroju ammónium-nitrát cseppekbol állnak. A rendkívül kis méretek miatti nagy felület detonáció során nagy energiafelszabadulást eredményez. Az emulziós robbanóanyagok detonációs sebessége ezért jóval magasabb mint a hagyományos ipari robbanóanyagoké. Az ammónium-nitrát cseppeken lévo olajréteg kiválló vízállóságot biztosít termékeinknek, amely napokban mérheto. Az érzékenyítés nélküli alapemulzió nem számít robbanóanyagnak, ezért szállítása és tárolása biztonságosabban és kisebb költséggel oldható meg. Termékeink érzékenyítésére üvegbol készült, néhány mikron átméroju üveggömböket használunk, arányának változtatásával tág határok között tudjuk módosítani r obbanóanyagaink érzékenységét és suruségét. Ennek használata garantálja továbbá az összetétel stabilítását, termékeink megbízhatóságát. Kívánságra termékeinket alumínium porral növelt energiájú változatban is szállítjuk. Oxidálószerként emulziós termékeink 100 %-os ammónium-nitrátot tartalmaznak. Termékeinkben nem használunk nátrium-nitrátot vagy kalcium-nitrátot.

EMULZIÓS TERMÉKEINK ELONYEI

  • - használatuk gazdaságosabb mint más termékeké
  • - alacsonyabb fúrási költség
  • - kitöltik a robbantólyuk teljes térfogatát
  • - a magas detonációs sebesség jobb kozetaprítottságot eredményez
  • - 1 év élettartam
  • - használhatóság -20 és 35 Celsius fok között
  • - széles méretválaszték

ANDO-V EMULZIÓS ROBBANÓANYAG

Gyutacsérzéketlen, magas energiájú emulziós robbanóanyag, egyaránt alkalmas külszíni és földalatti felhasználásra. Nagyméretu robbantásoknál közvetlenül a robbantólyukba szivattyúzható. Töltényátméro 60 és 90 mm között rendelheto.

Energetic-A néven gyártunk és forgalmazunk ömlesztett állapotban emulzió mátrixot amely tartálykocsiban vagy a helyszínen történo keverésre alkalmas.

ANDO-ÉV EMULZIÓS ROBBANÓANYAG

Gyutacsérzékeny, magas energiájú emulziós robbanóanyag, egyaránt alkalmas külszíni és földalatti felhasználásra. Töltényátméro 28 és 90 mm között rendelheto.

ANFO ROBBANÓANYAGOK

A régióban cégünk kínálja az ANFO termékek legszélesebb választékát, amelyeket különbözo suruséggel és energiával forgalmazunk, alkalmazkodva a kozet típusához és a munkavégzés feltételeihez. A legmegfelelobb ANFO termék kiválasztása hatékonyan képes csökkenteni a felhasználás költségét.

INDÍTÓTÖLTETEK ANFO-HOZ

A magas energiájú ANDO-ÉV-P termékünket az ANFO és nehéz ANFO termékek indításához szükséges legnagyobb energia leadására fejlesztettük ki, így ezek az ANFO termékek szintén képesek a leheto legnagyobb energiát kifejteni, alacsony detonációs sebesség vagy égési reakciók bekövetkezése nélkül.

ROBBANÓANYAG TERMÉK LISTA

ANDO-V termékek ( gyutacsérzéketlen ): ANDO-V-100, ANDO-V-201,

ANDO-V-302, ANDO-V-403 ENERGETIC-A

ANDO-ÉV termékek ( gyutacsérzékeny ): ANDO-ÉV-5000, ANDO-ÉV-5015,

ANDO-ÉV-5020, ANDO-ÉV-5025, ANDO-ÉV-5030

ANFO termékek: ANFO-M, ANFO-P, ANFO ULTIMATE 100,

ANFO ULTIMATE 200, ANFO ULTIMATE 300, ANFO PLUS 1000,

nehéz ANFO 1189, nehéz ANFO 2575, nehéz ANFO 5050, nehéz

ANFO 7525

SZEIZMIKUS MÉRÉSEK ÉS VIZSGÁLATOK

Szakértoink elvégzik a bányászat, építoipar, épületbontási és egyéb munkák során végzett robbantások során a környezetre gyakorolt vibráció hatásának vizsgálatát, az eloírt határértékek betartásának ellenorzését.

A robbantási munkaterülettel határos építmények vizsgálata során a vizsgálat tárgya lehet egyaránt lakóépület, ipari üzem és egyéb mutárgy. A robbantási munka elvégzése elotti fénykép és videofelvételekkel dokumentált elozetes állapotfelmérés csökkenti az indokolatlan kárigény benyújtásának lehetoségét.

A robbantási munka elvégzése utáni állapotfelmérés az esetlegesen okozott kár esetén bizonyítékként szolgálhat az építmény tulajdonosa kárigényének érvényesítésében.

Szakértoink segítséget nyújtanak a robbantás paramétereinek kiválasztásában a maximális hatékonyság és a vibrációs határértékek betartásának figyelembevételével.

További információ: ENERGIA Kft. 3735 Felsotelekes, Ipartelep

Tel/Fax: 36-48-353-725